Uw winkelwagen is leeg
februari 17, 2023 2 min read
Pulseren is het opzettelijk gebruiken van korte lichtflitsen in plaats van een gestage toepassing van continu licht.
De pulsfrequentie wordt gemeten in Hertz (Hz), wat cycli per seconde betekent. Als licht 10 keer per seconde pulseert, zou het worden gemeten als 10 Hz.
Pulseren is opzettelijk, terwijl flikkeren dat niet is. Flikkeringis willekeurig, niet consistent in intervallen zoals pulseren.
Lichtflikkering is een intrinsiek resultaat van wisselstroom (AC) waarop rood lichttherapie lampen werken.
Hoewel flikkering een onvermijdelijk bijproduct is van wisselstroom, is het ongewenst bij apparaten voor rood licht therapie. Fabrikanten streven naar de laagst mogelijke flikkerpercentages (het niveau waarop licht dimt bij een flikkering) en frequenties (aantal keren per seconde dat licht flikkert) in hun apparaten.
Pulseren is niet effectief bij rood lichttherapie voor genezing, anti-veroudering, pijnverlichting, vetverbranding, spiergroei, verjonging van de gezichtshuid. Dit zijn de gezondheidsvoordelen die de meeste mensen willen ervaren.
De genezende en verjongende krachten van rood licht en nabij infrarood licht werken beter bij een constante licht in plaats van pulseren. Omdat pulserend licht maar half zo intens is als continu licht, levert het maar de helft van de cel penetratie en de helft van de therapeutische resultaten op.
Pulseren is een onnatuurlijke stimulans voor je hersenen en kan een disbalans in hersencel activiteit veroorzaken met vervelende symptomen:
Maar als het niet bijdraagt aan de gezondheidsvoordelen en het kan symptomen met zich meebrengen, waarom is pulseren dan ontstaan?
Een onderzoek naar de meest effectieve toepassingen voor laserlichttherapie (gepubliceerd in 2010) werd uitgevoerd door een professor aan de Harvard University. De studie vergeleek behandelingen met continue en gepulseerde golven en ontdekte dat gepulseerd licht consistent betere therapeutische resultaten opleverde.
Die resultaten leidden tot het idee dat pulseren de betere therapiemethode zou zijn met alle lichtvormen. Die studie experimenteerde echter alleen met laserlicht, niet met light-emitting diodes (LED's). In die tijd was laserlicht de overheersende therapiemethode. Rode LED-lichttherapie zoals we die nu kennen, bevond zich nog in de ontwikkelingsfase.
Het is onjuist om aan te nemen dat de bevindingen van een onderzoek waarbij alleen lasers worden gebruikt, automatisch ook van toepassing zouden zijn op leds.
Studies tonen aan dat pulserend licht met bepaalde frequenties op alfa- en gamma-hersengolven hersenstimulerende eigenschappen kan bieden die nuttig kunnen zijn bij de behandeling van degeneratieve ziekten zoals Parkinson en Alzheimer. De hersenen keren terug naar een meer natuurlijke en geordende staat van zijn.
Zelfs lichte flikkering kan een positieve invloed hebben op het meeslepen van de hersenen.
Het meesleuren van de hersenen is het enige voordeel van pulsen dat enige echte belofte toont van pulseren met rood licht therapie.