Uw winkelwagen is leeg
november 16, 2022 3 min read
Bestralingssterkte is de hoeveelheid energie die een specifiek deel van jouw lichaam gedurende een bepaalde periode ontvangt tijdens het gebruik van het apparaat. Zie het als de snelheid van de geleverde energie. Dit is misschien wel de meest bepalende factor om te overwegen bij het overwegen van een rood licht therapie apparaat, omdat een hogere bestraling kan resulteren in betere resultaten.
Het meest gebruikte formaat om de bestralingssterkte te meten is mW/cm2 of milliwatt per vierkante centimeter, b.v. 80 mW/cm2. Het vermelden van de bestralingssterkte betekent echter niets als de afstand niet wordt opgegeven. Sommige roodlichttherapie-apparaten hebben een hoge mW/cm2-waarde op het oppervlak van het apparaat.
Een hogere bestralingssterkte zorgt ook voor een efficiëntere therapie. Grotere therapeutische voordelen worden bereikt in minder tijd omdat het licht dat je absorbeert intenser is.
Het is belangrijk op te merken dat het wattage van LED lampen op geen enkele manier correleert met het uitgangsvermogen. Het stroomverbruik is niet gerelateerd aan de vermogensdichtheid/bestralingssterkte. Een apparaat kan veel energie verbruiken, maar toch een lage output hebben, wat over het algemeen te wijten is aan een slechtere kwaliteit van de componenten die bij de constructie van het paneel zijn gebruikt. Alleen omdat een apparaat een hoog wattage-getal heeft, betekent het niet dat al het vermogen wordt omgezet in gunstig rood licht. Als er veel warmte wordt gegenereerd door een rood licht apparaat(wat niet zou moeten), wordt op die manier ook veel beschikbare stroom verspild.
Een efficiënt rood licht therapie heeft een lager energieverbruik en een hogere bestralingssterkte.
Nee. Het aantal LED lampen in een paneel is niet relevant omdat ze in verschillende klassen, vermogensniveaus en stralingshoeken voorkomen. Een paneel kan bijvoorbeeld 50 lampen met een lagere of middelhoge bestralingssterkte of 25 krachtige lampen hebben en hetzelfde of een vergelijkbaar niveau van therapie bieden. De belangrijke factoren zijn golflengte en vermogensdichtheid/bestralingssterkte en niet het aantal LED's.
Het aantal LED lampen doet er alleen toe als je bijvoorbeeld een grotere deel van jouw lichaam wilt bestralen. Met een grotere apparaat kan je bijvoorbeeld je hele lichaam voorzien van rood licht therapie.
Over het algemeen geldt: hoe hoger de vermogensdichtheid of bestralingssterkte, hoe beter de kwaliteit van het apparaat. Een hogere bestraling betekent dat je minder lange sessie nodig hebt, omdat een hogere vermogensdichtheid betere resultaten oplevert in minder tijd.
Enkele basisnummers om te overwegen:
De meeste onderzoeken die de voordelen van rood licht therapie en nabij-infrarood (NIR) therapie aantonen, gebruikten lichtvermogens variërend van 20 tot 200 mW/cm², afhankelijk van de therapeutische doelstellingen.
Voor diepere cellulaire penetratie (bijvoorbeeld vetverlies, diepe weefselgenezing, verbetering van atletische prestaties of andere diepere, aan de geest gerelateerde therapeutische behoeften), wordt een vermogensdichtheid/stralingswaarde van meer dan 100 mW/cm² aanbevolen.
Als een grote diepte van cellulaire penetratie niet vereist is (bijvoorbeeld voor anti-aging, algemene skin care en andere behandelingen die dichter bij het oppervlak liggen), dan is een stralingsniveau van ergens tussen 20 mW/cm² maar minder dan 100 mW/cm² geschikt.
Onthoud dat je het stralingsniveau ook zelf kunt aanpassen door dichter bij of verder weg van het apparaat te komen voor verschillende doeleinden. Het hebben van een eigen meter om de instraling te meten kan handig zijn als je verschillende stralingsniveaus voor verschillende doeleinden wilt gebruiken.
Uiteindelijk is er geen "beste" bestralingssterkte; er is alleen een niveau dat het beste bij je past.